Преди малко повече от месец беше премиерата на двата нови модела на смартфона на Apple - iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Въпреки краткия период и двата модела успяха да съберат значително недоволство сред потребителите и почитателите на марката.

В социалните мрежи много хора споделят за проблеми с батерията на смартфоните, оплаквания за прегрял дисплей и спонтанно изключване на смартфоните. Повечето негативни мнения си приличат като основно се повтаря проблема свързан с прегряването на телефона.

Оплаквания към новите модели на iPhone

Прегряването на новите модели на iPhone не е единичен случаи. Много потребители споделят в социалните мрежи, че дисплея на устройството им прегрява след като са отворили едно приложение, а след това са преминали към друго или са затворили всички апове.

Вместо от екрана да изчезне цялата информация, част от вече затвореното приложение остава по екрана. Най-често това са букви, текст или изображение. За да се отстрани този проблем телефона трябва да се рестартира, което създава неудобство в използването на устройството.

Други потребители на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max споделят, че максималната скорост на дисплея не отговаря на рекламираните от Apple 120 херца. Според тях скоростта на дисплея на устройствата достига само до 80 херца.

При някои от тези случаи дори след рестартиране на смартфона проблемът не е бил отстранен, което е наложило подмяна на дисплея в рамките покрита от гаранцията.

С това не приключват неприятните изненади, които новите модели на iPhone поднасят на потребителите. Някои от ползвателите на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max споделят за наличието на странен феномен свързан с изключването на телефона през вечерта.

Те споделят, че това се случва без батерията на устройството да е паднала до 0% или без наличието на друга повреда от изтърване. Според тях това не се дължи на технически проблем, но им създава неудобства като пропускане на сутрешна аларма например.

Проблемите с батерията са най-често срещаните оплаквания за новите модели на смартфоните на Apple. Никое друго устройство разработено от технологичния гигант не е събирало толкова много оплаквания за толкова кратък период след пускането си на пазара.

Най-голямо е недоволството около проблема с батерията и изключването на смартфоните през вечерта.

Започва поетапното ъпдейтване към iOS 17.1

Днес е денят, в който ще започне поетапно ъпдейтване към най-новата операционна система. От 24 октомври постепенно всички устройства на Apple ще могат да преминат към използването на по-силната версия на операционната система iOS. Това би трябвало да оправи бъговете и техническите неизправности на най-новите модели iPhone.

Въпреки това проблемите, с които много потребители се сблъскаха още през първия месец след пускането на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max на пазара доведоха до спад в продажбите на iPhone особено в Китай.