Всеки от вас е чувал за овлажняващи гелове, които днес свободно могат да бъдат открити, както сред веригите хранителни магазини, така и по аптеки, секс магазини и прочие.

Ако искате да си закупите такава секс козметика, то добре би било предварително да съберете някаква информация, така че да бъдете напълно сигурни, че сте направили възможно най-правилния избор.

В тази статия възнамеряваме да ви запознаем със спецификите и предназначението на лубрикантите, като се надяваме, че по този начин ще ви образоваме достатъчно и ще можем да отговорим на част от въпросите, които до този момент сте си задавали.

Преди обаче да се впуснем към това да ви разказваме надълго и нашироко, то ще обърнем внимание и на друг също толкова значим въпрос, а именно мястото, от където плануваме да си закупим лубрикант, нужен ни за върховните удоволствия, с които копнеем да се сблъскаме.

В никакъв случай не ви съветваме да избирате случайните търговци или онези магазини, за които никога преди не сте чували.

За да не тегнат у вас, каквито й да е било страхове и притеснения, то предложението ни е да насочите вниманието си единствено към специализирани обекти.

Нашият съвет е да посетите онлайн секс магазинът Sexo.bg, където ще попаднете на изключително шарена палитра, включваща стотици видове лубриканти, както и други видове секс играчки от които да се възползвате.

Отделно от това, можете да се възползвате от консултацията на продавач-консултантите и да направите възможно най-правилния избор.

Какво трябва да знаем при избора на лубрикант и кои е правилен за нас

Първият въпрос, на който е добре да си отговорите, се свързва с разновидностите гелове, които днес се предлагат на пазара. Три са основните вида, сред които можете да избирате.

Първият вид са така наречените лубриканти на водна основа и считаме, че те са сред най-достъпните предложения. Вторият – на силиконова и за него можем да кажем, че почти всеки втори потребител насочва вниманието си именно към този продукт.

Третият вид лубрикант е на растителна основа и за предпочитане е да го закупувате единствено от специализиран магазин, както споменахме и малко по-горе.

И без друго, трудно можете да го откриете сред аптеките или хранителните вериги магазини.

Преди да инвестирате своите пари си задайте въпроса, свързан с това за какъв вид секс ви е нужен той.

Нека не забравямe, че почитателите на аналните преживявания се нуждаят от гел, който да не се абсорбира бързо, така че да може за по-дълго време да създава предпоставка за комфорт и по-лесно проникване в тази област, предизвикваща върхова наслада.

Онези, които възнамеряват да се отдават на водни интимни забавления е добре да оставят настрана видовете на водна основа, поради простата причина, че веднага след попадане на вода върху тялото ви, то лубрикантът ще бъде отмит и действието му няма да бъде налице.

Помислете още с какво смятате да го използвате – дали със секс играчка, вибратор, презерватив или не планувате да включвате в действие допълнителен аксесоар.

Това също оказва значение при избора на лубрикант, тъй като някой от видовете на пазара не са съвместими с латекса, от който се произвеждат презервативите, но за това ще ви разкажем в някой друг материал.

Изберете правилния за вас лубрикант и се наслаждавайте на върховните преживявания с партньора си или сами в собствената си компания.