Ако ви предстои подготовка на парти, пред вас има няколко възможности: да наемете зала, да го организирате в жилището си или в двора, особено ако сте в къща и ще празнувате в топлите месеци от годината.

Подготовката на едно подобно събитие трябва да включва храна, напитки и парти аксесоари. Ако организирате парти за първи път, ето за какво трябва да помислите.

Каква храна и напитки да подготвите

Менюто със сигурност е много важна част от всяко парти. Важно е да се започне от там, че не всяко тържество се нуждае от богато основно меню, включващо предястия, салати, супи, основно ястие и десерти и какво ли още не.

Храна, обаче, със сигурност трябва да има, особено ако домашното ви парти е насрочено около обяд или вечеря. Никога не е твърде рано да обмислите парти менюто си, а специалистите в тази област съветват да мислим елементарно.

Имайте предвид, че някои от вашите гости може да имат диетични ограничения, ето защо трябва да включите нещо по-леко и неутрално, което да се услади и на гости, които са вегани, вегетарианци, диабетици или хора спазващи строга диета.

Тук можете да включите леки препечени пълнозърнести филийки с авокадо, натурално кисело мляко с боровинки и къпини и други подобни, които да се впишат дори и в по-строг хранителен режим.

Разнообразието от храни, закуски и напитки е чудесен начин да поддържате гостите сити и щастливи, като е хубаво да заложите на различни неща в малко количество. Разбира се, планирайки менюто си, трябва да включите и стандартното, като например:

  • Торта (шоколадовата е класика);
  • Напитки и лед (вода, безалкохолни, алкохол и др.);
  • Храна за по-стабилно хранене (пица, сандвичи, закуски);
  • Сладолед;
  • Други дребни храни (чипс, ядки, солети и др.).

Как да декорирате мястото

За да се насладите на едно истински весело и пъстро парти за рожден ден, трябва да се заемете с декорацията, тъй като тя е основен акцент (вижте офертите на SmeshkiNaDreshki.com). Сред аксесоарите, за които трябва да помислите, трябва да поставим балоните, конфетите и серпентините, които се окачват по абажури, пердета, колони и на всяко друго подходящо място.

Също така важни са и парти шапките, които създават чудесна атмосфера и настроение в празнуващите. Самите парти аксесоари са основата в създаването на подходящата парти атмосфера.

Какви аксесоари ще ви трябват

Аксесоарите, от които ще се нуждаете по време на вашето парти, могат да варират, но като цяло винаги трябва да подготвите чаши, чинии и прибори. Не бива да пропускате покривки, сламки, салфетки и други подобни, като с последните ще се спести нуждата гостите да се мият след всяко парче сладкиш, което са пипнали с ръка.