София напоследък е едно много атрактивно място за правене на бизнес, тъй като можете лесно и бързо да организирате своята дейност. Доставчици, суровини, работна ръка, потребителско търсене - изглежда сякаш градът предлага всичко.

И наистина е така, което, поне на теория, дава възможност да се изгради един много успешен бизнес, който да носи много добри приходи и да ни осигури приличен стандарт на живот.

Скритите капани в бизнеса

Дори и ако всичко върви както трябва (клиентите се увеличават, търсенето също, цените ви устройват, а служителите са безгрешни), нещата могат да не са толкова розови, колкото би трябвало.

Неплатените фактури са факт във всеки бизнес и са един изключително сериозен проблем, който всъщност има силата дори да съсипе успешния ви бизнес. Реализирали сте продажба, но ако клиентът не си плати, положението никак не е добро.

Неплатената фактура е по-лоша дори и от липсата на продажби, защото сте вложили средства, служителите ви очакват възнаграждение, но вие всъщност нямате какво да им предложите.

Счетоводителят може да ви помогне в това

Можете да се обадите и да напомните на вашите клиенти, които не са си платили, че имат просрочени фактури, но това е един вид разсейване, от което нямате нужда и което може да ви откъсне мислено и физически от основните ви дейности.

В същото време, не можете да си позволите и да игнорирате проблема, защото накрая клиентът може да не си плати, а задълженията ще излязат от вашия джоб. Тук счетоводителят ви може да ви помогне с това главоболие (ако имате нужда от счетоводни услуги в София, можете да се свържете с Contract.bg).

Когато счетоводството види, че нещо не излиза както трябва, служителите на кантората веднага ще реагира. Те ще се обадят по телефон, ще пишат по имейл и ще се опитат по всякакъв начин да решат проблема с висящото плащане.

Ако задълженията вече са се натрупали в по-големи размери и това започва да създава проблеми на бизнеса ви от финансова гледна точка, счетоводителят може да ви посъветва как да решите проблема. Той ще знае как да организира нужната документация за да потърсите правата си в съда и да получите плащанията си по съдебен път.