Изпитвате ли съмнения дали вашия партньор е нарцисист? Понякога е много трудно да познаете, че даден човек е нарцисист, защото тези хора се прикриват много добре. В много ситуации е трудно да си обясните какво всъщност се случва във връзката ви, защото тя преминава както през много хубави периоди, така и през моменти на емоционална болка причинена от партньора.

Хората обвързани с нарцисист могат да започнат да се чувстват самотни във връзката си в процеса на нейното развитие. Ако се съмнявате, че вашия партньор има нарцистични прояви ви съветваме да следните за следните поведения и да внимавате за тези 3 признака, които издават нарцисиста.

Бомбардиране с любов

Помните ли първите месеци от връзката ви, през които партньорът буквално ви е бомбардирал с любов? Тези спомени не могат да се сравнят със сегашната ситуация в отношенията ви. Нарцисистите ще ви убедят, че никога не са срещали някой като вас. Те ще ви залеят с мили думи и обещания, че вие сте човекът на живота им. Постоянните комплименти също са част от репертоара на нарцисистите.

Истината обаче, не е толкова безкористна. Нарцисистите забелязват вашата добра душа и решават да ви превърнат в източник за различни ползи за тях.

Провокират съжаление

Много от социопатите се оказват и нарцисисти по природа. Те са склонни да провокират постоянно съжаление в хората около тях, най-вече в романтичния им партньор. В опитите си да ви спечелят, нарциситите често изтъкват колко зле са се държали с тях в миналото и заемат позицията на жертва.

Нарциситите усещат емпатичните хора и се опитват да ги омаят с тежка история, която да породи в тях съжаление. Разбира се, не е задължително това да важи за всеки човек, който е преживям разочарования в живота си, но бъдете нащрек и ако видите, че някои проявява и други признаци споменати в тази статия, то най-вероятно този човек е нарцисист.

Манипулиране чрез газлайтинг

Газлайтингът е форма на манипулация, която се използва с цел нарцисисът да получи власт над вас. Тази тактика се прилага много деликатно, заради което остава неразпозната дълго време. Газлайтингът може да започне с дребни лъжи или преиначаване на дадени събития случили се във взаимоотношенията.

Тази техника за манипулация е толкова силна, че може дори да ви накара да се съмнявате в собствената си истина. При газлайтинга много често имат отричане на от страна на нарцосиста, че е казал нещо.

Друга техника, която спада към този вид манипулация и е често използвана от нарциситите е използването на вашето семейство и приятели против вас. Възможно е те да искат да ограничите контактите си с близките хора, за да може да създадат по-голяма дистанция между вас и тях.