От мултимилиардната компания-производител на луксозните i-джаджи Apple пуснаха няколко потвърждения относно следващия „кръгъл“ ъпдейт на тяхната собствена операционна система iOS. Както може би знаете, iOS 14 се е запътил към белия свят и носи своето чувалче с изненади.

Връзките на това въпросно чувалче бяха поразхлабени от компанията-производител и в него очевидно лъха на и-НО-ВА-ЦИ-и! Естествено, няма да е нищо революционно (все пак това е Apple – компания, която никога не е посягала в рискована посока).

Функциите-новаци, за които бе съобщено от компанията, ще бъдат интегрирани още от първия пакет актуализации на т.нар. „14-ка“. Вече всяко приложение ще може да се настройва поотделно дали да ползва лична информация за потребителя, или не.

От Apple дават свобода… да не повярваш. Преди време, когато Стив Джобс бе още между живите, философията на Apple бе да държат потребителите си капсулирани в една обща екосистема.

След iOS 14 нещата вече придобиват малко по-широк мироглед и от компанията като че ли започват да виждат и отвъд градината с ябълковите дръвчета. Нещо повече, от калифорнийския гигант дори стартират партньорска кампания, която ще сбере устройства от други производители, които ще могат да се търсят чрез приложението „Find my“.

Тази година ще е на iOS

Някои по-опитни потребители на скъпите играчки биха ви казали да се радвате сега, че ви се е паднало. Скоро подобно нещо не сме виждали.

От американския гигант може да се види поддръжка на много остарели модели (iOS 14 ще може да се види дори на iPhone 6, който излезе през 2014). Трябва да им го признаем – благосклонни са към потребителите си със стари устройства.

iPhone 12

От Apple влагат адски много надежди в това да създадат „телефон от бъдещето“, както го описват разработчиците. Според непотвърдена информация, той ще бъде много тънка версия на квадратно-правоъгълния дизайн, който от марката използваха последно при iPhone SE 1 Generation.

Нещо повече, екранът ще е от край до край, формата на шасито ще позволи вграждането на по-голяма батерия, а процесорният чип ще е А14, който до този момент не използван от компанията. От „Ябълката“ заявяват, че iPhone 12 ще има поне 4 разновидности на модела, което ще доведе до разширяването на ценовия диапазон, с което се надяват да спечелят аудиторията дори по време на коронавируса.