Наистина не е необходимо да сте Брад Пит и едновременно с това да имате суперсили, за да впечатлите една жена на първа среща. Много често всичко опира до малките неща.

След като вече сте си уговорили среща, ако съвсем малко се постараете нещата да минат добре, можете да откриете бъдещата си половинка. Дори срещата да не прерасне във връзка, все пак може да има удовлетворяващ финал.

Как обаче да стигнете дотам?

Кои са нещата, които най-много отблъскват жените при първа среща

Успешното представяне на първа среща не е ядрена физика и не е необходимо да сте алхимик. Списъкът с неща, които могат да отблъснат жената, не е чак толкова голям, но все пак някои мъже успяват да се провалят.

Да уточним, че тук не говорим за онези срещи, които целят да ви осигурят приключение за една нощ. Говорим за случаите, в които всъщност имате някакви бъдещи намерения, или искате да проверите дали това е човек, с когото бихте създали някакви отношения.

Ако това е случая, ето какво да избягвате на всяка цена, ако не искате да бъдете блокирани и да не видите тази жена повторно.

1. Не сте се погрижили за външния си вид

Съжаляваме, но на този етап от живота би трябвало да ви е достатъчно ясно, че „по дрехите посрещат, по ума изпращат“. Това е първото, което прави впечатление.

Ако още от първата среща не си правите труда, как жените могат да очакват, че по-нататък ще става по-добре?

Не е необходимо да се обличате така, сякаш ще се явявате на церемонията по връчването на „Оскар“. Бъдете себе си, но все пак се постарайте да покажете хубавата версия на себе си.

Когато става дума за външния вид, хигиената е догма – лошата хигиена отблъсква със скоростта на ядрен разпад.

2. Стремите се прекалено бързо да ги опознаете интимно

Повярвайте – ако жената ви хареса, тя също ще ви пожелае. И за двамата е ясно къде и как ще завърши това в един момент. Няма нужда да се бърза.

На първо място, това ви кара да изглеждате отчаяни – не особено привлекателно, нали? Второ, никой не обича да се чувства притиснат – оставете ситуацията да се развие и изчакайте правилния момент.

Освен това, както споменахме, тук не говорим за срещи за по една вечер. Става дума за някого, когото евентуално може и да задържите в живота си – ако това стане, ще имате предостатъчно време да се опознаете интимните им предпочитания, нали?

3. Държите се нетактично

Тук не става дума, че обиждате жената и околните, псувате или крещите наоколо – ако е така, имате нужда от друг тип статия. Тук става дума за малките неща.

Да, точно малките неща могат да направят огромно впечатление. Например това да се държите любезно със сервитьорите в заведението, да имате правилните обноски, да знаете кога и как да поднесете комплимент, и други такива неща, които не изискват колосални усилия.

4. Не умеете да поддържате интересен разговор

Не е необходимо за първа среща да се подготвяте като за изпит, за да сте сигурни, че ще имате какво да кажете. Просто се постарайте да не говорите за времето, да не разказвате работния си ден в пълни подробности, включително как сте изпуснали автобуса сутринта и оттам ви е тръгнало зле, и да не мълчите неловко през по-голямата част от времето.

Постарайте се да откриете общи интереси и допирни точки, в противен случай и двамата ще се отегчите твърде скоро.

5. Не проявявате интерес към нея и не я изслушвате

Първата среща не е вашият личен влог, в който да разказвате всичко за себе си в големи подробности. Да, естествено, че трябва да споделяте за себе си, но е важно да проявите интерес и към отсрещния човек.

Задавайте въпроси и я изслушвайте, за да я опознаете по-добре. Също така ако обсъждате дадена тема, оставете я и тя да има възможността да изкаже мнението си.

Мъже, които държат на всяка цена да са прави и превръщат срещата в дебат, обикновено не успяват на първа среща.

6. Споменавате бивши приятелки

На някои хора може да им изглежда, че това няма нужда от споменаване, но потресаващото е, че много мъже го правят, без дори да се усещат колкото да е отблъскващо.

Ако има по-неподходящ момент да говорите за бивши, това е първата среща.

Най-зле е, когато говорите лошо за бившата си и я обвинявате за това, което е станало между вас. В крайна сметка вие сте избрали този човек в един момент, а сега го обиждате – как смятате, че изглежда това в очите на жена, която сте поканили на среща?

Освен това, като набеждавате бившата, вие се изкарвате жертва – няма нещо, което по-бързо да ви свали в очите на една жена.

7. Непрекъснато се самоизтъквате

Увереността в мъжа е нещо, което печели жените. Когато непрекъснато изтъквате своите успехи обаче, това създава именно обратното впечатление – че сте несигурен в себе си и имате нужда да помпате самочувствието си.

Не сте на интервю за работа и не е необходимо да се самоизтъквате. Просто споделете онези неща, които ще помогнат на жената да види добрите ви страни, без да и ги размятате в лицето.

8. Изпращате неясно послание

Мислите си, че само жените подвеждат мъжете? Ще се изненадате колко често пъти става обратното.

Разберете го – честността е нещо, с което не бива да правите компромис. Ако в края на срещата усетите, че искате да продължите нещата – покажете и го по правилния начин, не я карайте да се чуди.

Ако искате нещо, което не е свързано със сериозно обвързване, също няма нужда да я подвеждате от страх, че няма да ви се получи. Заявете и го по някакъв начин и не я карайте да си губи времето, ако това не е нейното желание.

Това да карате жената да се чуди каква игра играете точно вероятно ще я изнерви и в крайна сметка няма да получите нищо.

9. Нямате чувство за хумор

Едно от най-привлекателните неща, с които един мъж може да очарова представителките на нежния пол, е чувството за хумор. То е признак на интелигентност, а освен това предразполага жените и сближава.

Ако усещате, че много пъти, след като сте се опитали да кажете нещо смешно, ви посреща неловко мълчание и жената рязко си спомня, че има някакъв неотложен ангажимент и трябва да си ходи, вероятно имате нужда да поработите върху хумора си. Или пък просто да изчакате момента, в който ще срещнете жената, която ще ви откликне.

10. Просто не сте един за друг

Понякога каквото и да правите, просто не сте подходящия човек за нея. В такъв случай няма спасение – примирете се и продължете нататък.

Щом разберете, че ситуацията е такава, не се опитвайте някак да накарате жената все пак иска да е с вас – това само ще я отблъсне още повече. Тръгнете си преди да сте изгубили достойнството си.