Хубавият качествен халат за баня е сигурен знак, че човек държи на себе си и се грижи добре за тялото си. Когато сте открили така търсения халат с прекрасна мекота, уникални попивни способности и чудесен дизайн, за да го запазите максимално дълго и да се радвате винаги на страхотните му качества, е необходимо да се грижите правилно за него.

Тук ще откриете няколко важни препоръки, съвети и хитрини, които ще ви бъдат от полза в тази насока.

Кога и колко често се перат халатите за баня

Едно от ключовите неща тук са начинът на изпиране на халата и периодичността на неговата поддръжка в тази насока. Ако сте закупили халат за баня от PoPijami.bg задачата ви ще е сравнително лесна, тъй като качествените халати от там не изискват кой знае колко специални грижи.

Препоръчително е, преди да преминете към първата употребата на новия ви халат за баня, предварително да го изперете. Да, той е чист, но обикновено по текстила, който купуваме са полепнали прашинки от процесите в производствената фабрика, затова е най-добре да не му спестявате първото „къпане“, особено ако сте с чувствителна кожа.

А колко често трябва да перем халата за баня? За оптимална хигиена и поддържане мекотата на халата, е добре да го перете на всеки 4 носения. В най-лошия вариант се препоръчва това да се извършва поне веднъж месечно. Ако усетите обаче, че кърпата започва да мирише, най-добре е веднага да я сложите в пералнята.

Как се перат халати за баня

Правилният подход е да се съобразите с материала, от който е изработен халатът.

Най-добре е да използвате деликатен цикъл на пералнята и нежен перилен препарат, като съобразете температурата на програмата с указанията на етикета на халата. Имайте предвид, че температурата, която е отпечатана на етикета всъщност е горната граница на подходящите стойности за пране на хавлията.

Предварително извадете колана от гайките на халата, за да предотвратите неговото омотаване. При първо пране е най-добре да пуснете халата без други дрехи и платове. При следващите пранета внимавайте да оставяте достатъчно място на халата в барабана на пералнята машина, защото повечето пространство му помага да остане мек и пухкав.

Не прекалявайте с праха за пране и омекотителя, защото когато са в по-голямо количество, те може да се задържат по фибрите на тъканта и така да доведат до загрубяване и втвърдяване на плата.

Ако банята ви е прекалено малка, нека закачалката за халата е от външната страна на вратата. Така ще предотвратите задържането на влага, което е основният враг на чистия и свеж халат за баня. Разнообразие от халати за баня за деца и възрастни може да откриете на PoPijami.bg