Здравейте, приятели! Вие сте в канала на Socialni.bg и днешното видео ще е… чакай, чакай.

Какво видео? Нима пуснаха YouTube и аз не знам?!

Пуснаха го, че иначе не се живее. За цял час и половина никой не можеше и да ползва най-големия сайт за споделяне на видео, най-голямата и известна търсачка на света и дори Cloud услугата на Google беше дала на късо.

Причината разбирачите горе в мозъка не я споделят засега и минават тънко с протоколното „работим по отстраняването на проблема из основи“. Знаем какво означава това – нямате си и грам идея какво се случва, но все пак правите всичко по алгоритъм и скоро трябва да започне.

Пък ако не почне – пуснете си филма „Аз съм легенда“ с известния американски актьор Уил Смит и вижте какво чака планетата ни след три дни. Шегуваме се – знаете, че обичаме да го правим.

Сега малко подробности

На Балканите днес след 09:30 часа българско време най-голямата търсачка в света просто спря да работи. Нямаше абсолютно никакъв пулс, а медиците не знаеха какво да направят, за да я спасят.

Точно, когато всичко изглеждаше така, че няма как да стане по-зле, нещо се случи и с другарчето на Google – YouTube. Проблемите не спираха дотук, всичко продължи за адски дълго време и хората сякаш изпаднаха в паника.

Както и онези, които използват YouTube за работно място сякаш направиха малко по-дълга обедна почивка. Според картата на сайт, следящ състоянието и стабилността на интернет връзката, техните колеги в градове и държави като Милано, Барселона, Киев, Полша, Германия, Холандия и други, правиха същото – скучаеха и се опитваха да разберат откъде идва проблемът.

Състоянието и по останалата част на света

За проблема разбраха дори и отвъд океана. Там липсата на услугите на Гугъл усетиха хората в големи градове като Ню Йорк, Бостън, Торонто, Вашингтон, Чикаго, Далас и други малко по-малки населени места.

Нека не ви стряскаме, към момента от Гугъл заявяват, че всичко е наред и положението е овладяно, но като че ли не дадоха кой знае каква гаранция, че всичко се е разминало за постоянно. Така де – всичко е ясно засега и хората могат да бъдат до някаква степен спокойни.

Нека не ви стряскаме повече, защото е време за малко почивка от работния ви ден. Направете си едно следобедно кафе, изключете звука на телефона, за да не ви търси шефът и отпийте глътка свежест докато гледате любимия си влогър.

Ако ли не, посетете Socialni.bg и ни четете от телефон, таблет, лаптоп, настолен компютър, телевизор, пералня, съдомиялна и т.н. – навсякъде сме и при това различни всеки ден!