Стачките и протестите срещу пенсионната реформа във Франция достигнаха нови нива на интензивност в четвъртък. Сблъсъците между демонстранти и полиция продължиха до късно снощи. Блокирани бяха железопътни гари, пътища и част от международното летище „Шарл дьо Гол” в Париж.

Близо два милиона души излязоха по улиците във Франция, като само в Париж са били 119,000, по данни на вътрешното министерство. Според синдикатите обаче хората на улиците са били 3,5 милиона.

Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите в столицата, а 80 души бяха арестувани в цялата страна. 123 служители на реда са били ранени.

В Бордо беше подпалена входната врата на кметството. Не е ясно кой е виновен за пожара, който бързо беше потушен от пожарникарите.

Френските синдикати призоваха за нов ден на общонационални стачки и протести следващия вторник, който ще съвпадне с планираното посещение на британския крал Чарлз III в страната.

И в България екшъна си го можем

Екшън, достоен за сценарий на холивудски филм, се разигра между Панагюрище и Стрелча. Рекордно дълго – повече от половин денонощие, полицията е преследвала сериен крадец, който след гонка е прекосил река и преминал няколко планински баира.

Накрая се скрил в гора. Криминално проявеният мъж се оказа „специализиран“ в кражби на цигари и обороти от магазини. Същата вечер е задигнал 130 кутии цигари.

В малките часове на 20 март частна охранителна фирма подава сигнал за взлом в търговски обект. Оказало се, че липсват голямо количество тютюневи изделия и оборотни пари.

Заподозреният е задържан в гориста местност в стрелченското село Дюлево. Мъжът е на 43 години от Пловдив, криминално проявен, с 44 криминални регистрации, основно за кражби.

Ще търси ли мира Владимир Путин

Владимир Путин няма непосредствени планове за мир в Украйна и затова Западът трябва да се подготви да предоставя смъртоносна помощ на Киев още дълго време, предупреди генералният секретар на НАТО.

Йенс Столтенберг заяви, че ще поиска на следващата среща на върха на алианса в литовската столица Вилнюс съюзниците да отделят минимум 2 % от БВП за отбрана.

Ожесточените боеве, които в момента са съсредоточени около Бахмут в Източна Украйна, показват, че Русия е готова "просто да хвърли още хиляди и хиляди войници, да вземе много жертви срещу минимални ползи", заяви ръководителят на НАТО.

Според него Русия "протяга ръка към авторитарни режими като Иран или Северна Корея и други, за да се опита да се сдобие с повече оръжия".