Повечето от нас са израснали с разказите на родителите си за време оно́. Репликата „А по наше време…“ в комбинация с романтичния идеалистичен бащински поглед бе редовна гледка вкъщи, когато бях малък.

„Едно време не си пишехме, ако нямаме химикал. Сега не си пишете от липса на батерия.“ – казвал е татко. Но това не ме карало да се срамувам.

Дори напротив – гордея се, когато гледам влюбени двойки на годините на родителите ми, които също са преживели тази липса на постоянна комуникация.

Щом в тежки времена, например казармата, изобилстващи с липса на постоянен контакт, връзката е оцеляла, то какво говорим за днешно време.

Сега, когато можем да си разменим по усмивка по камерата, да пратим мигновено съобщение и веднага да бъдем чути и забелязани, тези възрастни хора са абсолютно неразделни. Проверено във времето!

Абе, криза е, каква любов ми говориш, момче?

Криза, криза, ама без женска ласка си е направо банкрут. Докато никой не се притеснява за здравите връзки, чиито основи са положени отдавна, то за младите липсата на личен контакт би могла да се окаже пагубна.

Какво имам предвид? Става въпрос за всички хора, които не се виждат заради карантината.

Новите мерки за контролирано излизане и влизане по областните градове, наложени от правителството, построи своеобразна Берлинска стена.

Много хора останаха разделени в рамките на една и съща държава за неопределено време. Хората търсят възможни варианти, търпейки игото на виртуалните свиждания по социалните канали.

Story-та за раздяла, липса, караница, сексуални намеци, секс запознанства, несъответствие в характерите и други, сродни с темите, постове бяха и продължават да бъдат качвани.

„Заразил си ме като вирус. Тотално твоя съм!“; „О, любими, бъди моята корона!“; „Разболявам се доброволно, за да дойдеш и да ме лекуваш!“. Такива ми ти работи…

Какво ли са правели нашите дядовци и баби? Когато дядо ти е бил наряд, баба ти е готвила и е чела вестници, чакайки го да се върне изгладнял и премръзнал.

Не седи и не се чуди как да излъже родителите си, че да я пуснат да отиде при „онзи твоя“.

Безплатен съвет

Препоръката към нашите тийн читатели е много проста. Стойте си вкъщи! Телевизорът не е само за чалга каналите.

Пуснете го и слушайте новини – положението е сериозно. Не подценявайте ситуацията.

Бъдете разумни. Не рискувайте и без това крехкото си здраве заради поредния футболист или дилър.

И все пак, за онези в по-зряла възраст, чиято любов е в застой заради карантината – изтърпете.

Знаем, че е трудно без половинката, но в 21-ви век има варианти, които помагат доста в запазването на отношенията. Импровизирайте! Ценим присъствието ви!