Чували ли сте един интересен факт, а именно, че все повече столичани избират да вземат коли под наем в София, вместо да се ангажират с покупка на свой собствен автомобил?

Това явление се среща напоследък и в някои други големи градове на страната, сред които Варна, Пловдив или Бургас. Подобно явление се среща все по-често, особено на фона на все по-трудната поддръжка на лична кола във все по-натоварената градска среда.

Коли под наем в София: Трудно е без автомобил, но има решение

Липсата на автомобил в някои ситуации може да бъде много голямо неудобство. Не можете да излезете извън града как да е, не можете да стигнете лесно до някои по-отдалечени райони без добре планиран градски транспорт и постоянно трябва да карате близки да ви закарат до едно или друго място.

За да удовлетворите всички тези свои специфични нужди, обаче, съвсем не е нужно да се подлагате на кошмара да купувате собствен автомобил. Не по-зле можете да се възползвате от гъвкавостта и удобството на личния автомобил и ако се обърнете към някоя фирма, която отдава автомобили под наем в София (вижте на SofiaRentACar.bg).

Икономическите предимства, които предлага наемането на автомобил са много

Понякога за вас може да бъде много по-евтино като вариант и като разходи във времето да наемете автомобил, вместо да се ангажирате с толкова сериозно решение като покупката и поддръжката на собствена кола.

Не казваме, че това винаги е така, но в някои случаи е факт. В зависимост от това къде живеете в София и къде работите (например у дома си или в близост до мястото, на което живеете).

Може да се окаже, че използвате кола само през лятната ваканция за да отидете на море в Гърция, през зимата за разходка до Банско или през по време на великденските празници, когато отивате за три дни на гости на близки на село.

В много такива случаи, наемането на кола в случай на нужда може да бъде по-икономично и изгодно от удобството да притежавате собствен автомобил, особено ако човек не използва колата си често.

Действително, ще имате разходи около наема и горивото, но в същото време, ще си спестите разходи за застраховки, винетки, годишен технически преглед, данъците около автомобила, грижите около паркирането и поддръжката на автомобила.

Рент-а-кар може да е вашият вариант

Така може да се заключи, че ако на редовна база по-скоро се придвижвате пеш и ако живеете на удобна локация, която осигурява лесен достъп до всичко, от което е нуждаете, вземането на кола под наем в София може да ви спести много излишни разходи.