През юни „Епъл“ направи анонс на новата си мобилна операционна система iOS 14, която се очаква да обогати сериозно функциите и управлението на моделите телефони на компанията. Вече стана ясно, че може сериозно да се очаква на подобрения в управлението на камерите на всички „Епъл“ устройства, работещи с новата операционна система.

Не е тайна, че компанията се гордее най-вече с камерите на мобилните си устройства. Сега вече нещата се променят драстично и при тях ще се получат много съществени подобрения.

Какво ще е естеството на подобренията

Новите допълнения ще позволяват правеното на снимки значително по-бързо и управлението на експозицията доста по-лесно. Също така, те ще могат да ви помогнат да държите телефона си стабилен в Нощен режим, което за някои модели е проблем.

Всички тези подобрения улесняват работата с приложението "Камера".

Едно от най-очакваните нововъведения е нощният режим. Ако искате да направите хубава снимка на тъмно, трябва да държите телефона си възможно най-стабилно. В iOS 14 има мерник, който ви помага да нагласите телефона си докато правите снимки през нощта.

Това ще улесни сериозно вашето снимане с телефона през нощта.

Цяла операционна система, нещо друго няма ли

Друг съществен елемент, който най-сетне ще се появи в моделите на Apple са "огледалните" селфита. Обикновено, когато си правите селфи, камерата обръща снимката така, че неща като текст да могат да се четат.

Но ако предпочитате селфита, които с ваш реален образ - вече ще има тази важна опция. Потребителите пускаха много оплаквания в тази връзка и „Епъл“ се вслушаха в това.

Друго допълнение ще бъде възможността да правите последователни снимки много по-бързо. Когато не сте в Burst (сериен) режим, iOS 14 ще ви предлага по-малък интервал между заснемането на една снимка и следващата.

Официално всички потребители, чиито устройства ще се поддържат от iOS 14, ще могат да я получат през есента. До тогава се очаква тя да бъде активно тествана и да бъдат отстранени всички грешки, открити в нея до тогава.